Ladingzekering van producten op pallets strenger

Nieuwe Eumos-wetgeving stelt hogere eisen

logo eumosLadingzekerheid is een urgent thema voor fabrikanten. Dagelijks vinden ongelukken plaats door schuivende of afgevallen ladingen, of nog erger door kantelende vrachtwagens. Gevaarlijke werksituatie, imagoschade en hoge economische kosten zijn het resultaat.

Wat betekent dit voor u?
Als verlader was u tot mei 2018 verplicht om uw lading op grond van clausule 22 STVO zodanig te zekeren en vast te zetten dat deze niet kon omvallen, afvallen of wegglijden. Zelfs niet bij een noodstop of bij een plotselinge ontwijkende beweging. Bij de nieuwe EUMOS-norm 40509 ligt het accent anders. Daarin wordt gestreefd naar maximalisatie van de ladingzekerheid op een zo efficiënt mogelijk manier. Het maakt verladers én verpakkers verantwoordelijk voor de manier waarop de palletlading stabiel wordt uitgevoerd en gezekerd. Volgens de nieuwe wettelijke norm is de aanbieder van de lading verplicht om laadeenheden stabiel aan te bieden en zo nodig bewijs te leveren van deze stabiliteit. Het geeft de tertiaire verpakking van een pallet een geheel nieuwe status.

Lees meer

Stick’n Grip gemakkelijke & effectieve toepassing voor Palletstabiliteit

Stickn Grip2Stick'n Grip bestaat uit een PET-drager van verschillende diktes (50 of 75 μm) met twee gecoate zijden.

De eerste zijde heeft een antisliplaag voorzien van anti-slip dots. Deze dots voorkomen het glijden van het product op de pallet zonder het gepalletiseerde product te beschadigen.

De tweede zijde is kleefstof, voorzien van een siliconefilm ter bescherming van de kleefstof.

Stick'N Grip kan op alle soorten materiaal worden gebruikt: de lijm is sterk genoeg om te binden aan onder meer hout, karton, plastic en metaal. De sterkte van deze lijm kan ook worden aangepast voor speciale toepassingen.

Lees meer

AMI Stretch & Shrink Film

ami2

amilogo

De 15e AMI Stretch and Shrink Film conferentie was dit jaar in Madrid. Twee daagse conferentie waar alle industriële partijen elkaar ontmoeten, discussies worden gevoerd over key-trends welke de ontwikkeling in de sector beïnvloeden en de invloeden op de winstgevendheid. Met tal van gastsprekers werden alle spelers op zeer deskundige wijze nauwgezet geïnformeerd over alle ontwikkelingen  in de wereld van Stretch and Shrink Film.

 

Interview Warehouse Totaal

Standaard geschikt voor

  • Pallets van 600x800, 800x1200 en 1000x1200
  • Hoogte pallets: 2400mm
  • Capaciteit: tot 50 pallets per uur
  • Laagbouw banen dus geschikt voor elk type palletwagen

Lees meer

Tallpack creëert logistieke flow met de Tallwrapper armwikkelaar en bespaart 40% op uw verpakkingskosten

Lage kostprijs per pallet en compact in vloeroppervlakte. Tallpack ziet een verschuiving van draaitafel naar armwikkelaars in de praktijk. De ontwikkelde Tallwrapper kan binnen vele sectoren worden toegepast. Voor de foodsector zijn Tallwrappers in RVS en in gegalvaniseerde uitvoering beschikbaar.

Lees meer

buton1

buton2

buton3