Tallpack lid van technische commissie EUMOS

logo eumosOnze Key accountmanager Joris van Os is deze week toegetreden tot de Technische Commissie van EUMOS. De Technische Commissie maakt zich sterk om een Foliepaspoort te ontwikkelen.

Met dit Foliepaspoort wordt een guideline gedefinieerd, waarmee fabrikanten, transporteurs en hun afnemers handvatten krijgen aangereikt om de veiligheid van het transport van producten op pallets te verhogen.

Een groep van zo’n 20 specialisten uit elke schakel in de keten streeft naar maximalisatie van de ladingzekerheid, maar wel op een zo efficiënt mogelijke manier.

Samen zijn we verantwoordelijk voor de manier waarop de palletlading stabiel wordt uitgevoerd en gezekerd, waarbij bijvoorbeeld ongelukken door schuivende of afgevallen ladingen, gevaarlijke werksituaties, imagoschade en hoge economische kosten worden geminimaliseerd.

Tallpack heeft jaren geleden al een Stretchfolie Testmodule ontwikkeld, waarbij de palletstabiliteit kan worden gemeten. Onze klanten hebben ervaring met deze Stretchfolie testmodule en hun palletlading zijn reeds conform de EUMOS richtlijn 40509 uitgevoerd.

Neem contact direct op met Joris van Os en maak een afspraak voor een test op uw locatie Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of mobielnr. 06 205 424 82.

Tallpack verkoopt eerste ‘Volautomatische Sheet dispenser’ in België en verduurzaamt de keten

Binnen twee maanden, na introductie in de BeNeLux, heeft Tallpack de eerste Cut’n Grip verkocht aan een staalproducent in België.
Tallpack speelt met de Cut’n Grip geheel in op vragen uit de markt om bijvoorbeeld Grip Sheets, maar ook PE, PET en karton tot een dikte van 250 gr/m2 te snijden en deze zowel handmatig als geautomatiseerd op pallets of producten te kunnen plaatsen.

Praktijktoepassing staalproducent:

het geautomatiseerd snijden en plaatsen van extra lange (300cm) vellen Grip Sheet vanaf rol, bij de stapeling van aluminium dakplaten ter voorkoming van krassen en als anti-slipmateriaal. 

Lees meer

EU verplicht ladingcontrole van vrachtauto’s & dit geeft de tertiaire verpakking van de pallet een geheel nieuwe status

logo eumosIn 2018 is de belangrijkste wijziging op het gebied van lading zekeren in jaren doorgevoerd. Op basis van de Europese richtlijn over technische controles langs de weg is in veel van ons omringende landen de wetgeving op het gebied van lading zekeren aangepast.

Zo moet sinds 20 mei 2018 elke lidstaat van de Europese Unie in elk kalenderjaar ten minste 5 procent van het totale aantal ingeschreven voertuigen langs de weg controleren. Vanaf 20 mei 2019 wordt daarbij in veel landen ook een risicoclassificatiesysteem ingevoerd, op basis waarvan ‘risicovolle’ ondernemingen nauwlettender en vaker gecontroleerd zullen worden.

Algemene regels

Voor de controle van de wijze waarop lading is vastgezet zijn nu algemene regels vastgesteld. Het uitgangspunt blijft dat het ladingszekeringssysteem bepaalde krachten tijdens het vervoer moet kunnen weerstaan. Technisch gezegd moet er een vertraging mogelijk zijn van 0,8 g in voorwaartse richting en 0,5 g in achterwaartse en zijdelingse richting. Dit betekent dat wanneer de chauffeur vol op de rem staat, 80 % van het ladinggewicht in voorwaartse richting en 50% van het ladinggewicht in achterwaartse en zijwaartse richting moet worden tegengehouden door het zekeringssysteem.

Lees meer

Tallpack introduceert Cut’n Grip | Volautomatische Sheet dispenser

Sheet dispenser

De Cut’n Grip is een sheet dispenser en snijmachine in één geschikt voor het geautomatiseerd op lengte snijden van grote volumes Grip Sheets / papier / karton / PE / PET, op rol . Daar waar producten gestapeld worden en van een tussenlegvel worden voorzien is de uitbreiding met deze volautomatische Sheet dispenser Cut’n Grip in het Packaging proces een logische stap. De integratie van de Cut’n Grip in het Packaging proces, verhoogt bovendien de productie flexibiliteit. De Cut’n Grip is uitermate eenvoudig te bedienen en te integreren in de besturing van nieuw te bouwen of bestaande robot palletizers of in schuifplaat palletizers met een sheet opleg manipulator.

Lees meer

Tallgroup verwerft belang in producent antislipvellen

Endupack LogoTallgroup heeft recentelijk de overname afgerond van de Franse producent van antislipvellen Endupack uit Pont Authou. Tallgroup wordt in de Benelux vertegenwoordigd door Tallpack International gevestigd in Geldermalsen, Tallpack België gevestigd in Oevel-Westerlo en Tallpack Bulgarije gevestigd in Stara Zagora en is actief op het gebied van Industrial Packaging Solutions. Gezamenlijk met de Franse directie en de distributeur voor Noord-Amerika zijn alle aandelen overgenomen van de oprichter, de heer Bernard Agnan.

Lees meer