Ladingzekering van producten op pallets strenger

Nieuwe Eumos-wetgeving stelt hogere eisen

logo eumosLadingzekerheid is een urgent thema voor fabrikanten. Dagelijks vinden ongelukken plaats door schuivende of afgevallen ladingen, of nog erger door kantelende vrachtwagens. Gevaarlijke werksituatie, imagoschade en hoge economische kosten zijn het resultaat.

Eenvoudig stappen zetten in de groen richting

Tallstretch PCR-30: zelfde zekerheid, kleinere footprint

Naast het ruime aanbod duurzame alternatieven, introduceren wij nu ook Tallstretch PCR-30 wikkelfolie. Dit bio-based rekfolie bestaat voor minimaal 30% uit Post-Consumer Recycled materiaal. Het materiaal heeft dezelfde eigenschappen en kwaliteiten als reguliere folie.

Tallpack op TV "In de ban van Empack Den Bosch"

Onze collega Joris van Os geeft op een spontane manier een kijkje op onze stand tijdens Empack Den Bosch.

Wilt u meer weten over onze Grip Sheet antislipvellen (FSC®) of over palletstabiliteits oplossingen voor zakgoed?

Neem contact met ons op en we plannen met alle plezier een stabiliteitstest uit op uw huidige tertiaire verpakking op uw locatie.

Casepacker verpakkingslijn incl. palletiser modulair opgebouwd

Lavena benaderde Tallpack Bulgaria voor een industriële verpakkingsoplossing ten behoeve van hun volautomatische productielijnen voor vochtige babydoekjes.

Tot dusver werden de losse pakjes handmatig in doosjes gepakt en vervolgens handmatig gepalletiseerd. Om aan de blijvend stijgende vraag te kunnen voldoen was een uitbreiding van het productieproces naar 7 lijnen noodzakelijk en de productiesnelheid per lijn moest omhoog.

Maar hoe sluit je daar een volautomatisch verpakkingsproces op aan, aangezien er gedurende de dag geschakeld wordt tussen deze productielijnen en de “handjes” de snelheid niet meer aankunnen.

Tallpack International is FSC® gecertificeerd

Tallpack International is FSC® gecertificeerd voor de handel- en verwerking van papier, karton en verpakkingspapier. Daarmee zijn wij onderdeel van de Chain of Custody.

Hubert H. Verheul, directeur van Tallpack Int, is ontzettend trots op dit resultaat:
“Om er zeker van te zijn dat papier & karton met het FSC® keurmerk daadwerkelijk uit een verantwoord beheerd bos komt, moeten alle schakels in de keten worden gecertificeerd. Met onze certificering is de keten rond. Hierdoor krijgt de transportverpakking voor onze klanten direct een groene meerwaarde voor de eindgebruikers”.   

Een echt teamresultaat waar iedereen binnen Tallpack Int. een belangrijk steentje aan heeft bijgedragen.

Maatregelen Tallpack International ivm Coronavirus (COVID-19)

Ons beleid is erop gericht om het aantal contactmomenten zoveel mogelijk te beperken met als doel om te voorkomen dat we het binnen onze organisatie krijgen en dat we het vanuit onze organisatie verder verspreiden.

Het Coronavirus (COVID-19) heeft in navolging van Azië nu ook een snelle ontwikkeling doorgemaakt in de Europese landen. Ook in de landen waar Tallpack International (Nederland, België en Bulgarije) haar kantoren heeft is dit het geval.

Tallpack International monitort op continue basis de ontwikkeling van het Coronavirus en heeft een Continuïteitsplan beschikbaar om in te kunnen spelen op verschillende scenario’s.

Duurzaamheid

Onze Industriële Verpakkingsoplossingen bieden u de mogelijkheid tot het maken van eigen keuzes met betrekking tot uw milieu-footprint.

Met onze verpakkingsmaterialen ‘Tallstretchfolie’, ‘Tallstrap omsnoeringsband’ en ‘Grip Sheets” kunt u versneld invulling geven aan uw verduurzaming, zonder concessies te doen aan de palletstabiliteit.

Kunnen we nog zonder plastic?
BIO1 2

Modulaire pallet-wikkellijnen voor logistieke dienstverleners

Onlangs is er door een logistiek dienstverlener in Fast Moving Consumer Products gekozen voor meerdere opties bij de modulaire pallet-wikkellijn: verlengde kolomhoogte, verhoogde capaciteit aantal pallets per uur, verhoogde baantransportsnelheid, slede onder knip-sealunit in verband met diverse palletbreedtes en uitvoering in huisstijlkleuren.

Bij meerdere logistieke dienstverleners hebben we middels opties, waaronder extra transportbanen en een labelprinter, de modulaire pallet-wikkellijn klant specifiek geleverd. De modulaire pallet-wikkellijn is interessant voor vrijwel ieder autonoom verpakkingsproces.

Het voordeel van een modulaire lijn is dat het kan meegroeien met de logistieke wensen en capaciteit. Logistieke processen zijn sterk aan verandering onderhevig door bijv. WMS-systemen, wijzigingen in het ketenproces en capaciteitsplanning. Onze modulaire pallet-wikkellijnen zijn indien gewenst uit te breiden of aan te passen aan nieuwe situaties in het logistieke proces.

FD Gazelle 2019

FD Gazellen 2019 320Tallpack International behoort tot het rijtje van snelst groeiende bedrijven van Nederland. We zijn FD Gazelle 2019!

՝Dit is fantastisch nieuws voor Tallpack International. Twintig jaar geleden zijn we gestart vanuit een jongensdroom en consequent blijven vasthouden aan onze kwaliteitstandaard, service performance en klanttevredenheid. Op basis van deze kernwaarden en onze transparante werkwijze hebben we veel goede referenties kunnen opbouwen om bestaande en nieuwe relaties blijvend aan ons te binden’.  

Hubert H. Verheul, General Manager Tallpack International