Eenvoudig stappen zetten in de groen richting

Tallstretch PCR-30: zelfde zekerheid, kleinere footprint

Naast het ruime aanbod duurzame alternatieven, introduceren wij nu ook Tallstretch PCR-30 wikkelfolie. Dit bio-based rekfolie bestaat voor minimaal 30% uit Post-Consumer Recycled materiaal. Het materiaal heeft dezelfde eigenschappen en kwaliteiten als reguliere folie. Zo heeft het een zeer grote rekbaarheid, hoge doorsteekweerstand en uitstekende kleefeigenschappen. En omdat het zonder PIB is vervaardigd, is de folie zelf ook weer zeer gemakkelijk te recyclen.  Tallstretch PCR-30 folie is beschikbaar als machine- en handfolie en in twee uitvoeringen: transparant en extra-transparant.

Folie en groene voet

Tallpack op TV "In de ban van Empack Den Bosch"

Onze collega Joris van Os geeft op een spontane manier een kijkje op onze stand tijdens Empack Den Bosch.
Wilt u meer weten over onze Grip Sheet antislipvellen (FSC®) of over palletstabiliteits oplossingen voor zakgoed?
Neem contact met ons op en we plannen met alle plezier een stabiliteitstest uit op uw huidige tertiaire verpakking op uw locatie.

 

 

Casepacker verpakkingslijn incl. palletiser modulair opgebouwd

Lavena benaderde Tallpack Bulgaria voor een industriële verpakkingsoplossing ten behoeve van hun volautomatische productielijnen voor vochtige babydoekjes.

Tot dusver werden de losse pakjes handmatig in doosjes gepakt en vervolgens handmatig gepalletiseerd. Om aan de blijvend stijgende vraag te kunnen voldoen was een uitbreiding van het productieproces naar 7 lijnen noodzakelijk en de productiesnelheid per lijn moest omhoog.

Maar hoe sluit je daar een volautomatisch verpakkingsproces op aan, aangezien er gedurende de dag geschakeld wordt tussen deze productielijnen en de “handjes” de snelheid niet meer aankunnen.

Lees meer

Tallpack International is FSC® gecertificeerd

Tallpack International is FSC® gecertificeerd voor de handel- en verwerking van papier, karton en verpakkingspapier. Daarmee zijn wij onderdeel van de Chain of Custody.

Hubert H. Verheul, directeur van Tallpack Int, is ontzettend trots op dit resultaat:
“Om er zeker van te zijn dat papier & karton met het FSC® keurmerk daadwerkelijk uit een verantwoord beheerd bos komt, moeten alle schakels in de keten worden gecertificeerd. Met onze certificering is de keten rond. Hierdoor krijgt de transportverpakking voor onze klanten direct een groene meerwaarde voor de eindgebruikers”.   

Een echt teamresultaat waar iedereen binnen Tallpack Int. een belangrijk steentje aan heeft bijgedragen.

Lees meer

Maatregelen Tallpack International ivm Coronavirus (COVID-19)

Ons beleid is erop gericht om het aantal contactmomenten zoveel mogelijk te beperken met als doel om te voorkomen dat we het binnen onze organisatie krijgen en dat we het vanuit onze organisatie verder verspreiden.

Lees meer